Daimler подготвя достойна алтернатива на Tesla

Нов електромобил Mercedes ще изминава 500 км с едно зареждане

Нов електромобил Mercedes ще изминава 500 км с едно зареждане

През октомври тази година Daimler ще покаже на изложението Paris Motor Show 2016 електромобил Mercedes, способен да измине до 500 км с едно зареждане на батерията, съобщи Ройтерс.

„Всичко върви по план, екипът работи активно по поставените задачи, постоянно получаваме резултати от пътните изпитания”, уверява шефът на отдела за разработки в немския производител Томас Вебер.

В края на миналата година се появиха информации за електромобил Mercedes Benz ELC с пробег 400 км. Очевидно Daimler иска да пусне достоен конкурент на Tesla, като се има предвид също, че електромобилите стават все по-популярни и в Европа.

Наскоро правителството на Германия съобщи, че ще субсидира частично покупките на електромобили. Производителите Audi, Porsche и BMW също разработват подобни модели.

Същевременно, към края на годината Daimler ще пусне четвърто поколение на електромобила Smart, който ще бъде достъпен във версии с две и четири седалки.

Коментари по темата: „Daimler подготвя достойна алтернатива на Tesla”

добавете коментар...

  1. водородд

    детска играчка тесла това даймлер онова всичко е добре планирано пресметнато фирмена политика за % съотношение кпд елавтомобил и автомобили със двигатели с вътрешно горене пропорционално разпределение в полза естествено на двг на световният пазар електрическите станции за зареждане 500 км за ел авто не са малко въпроса е времетраенето за презареждане на акумулатора на бензиностанцията става бързо естествено при тази ситуация удачен вариант си остава хибрида претпочитан в армиите на няколко държави за патрулно разузнавателни машини

  2. asax

    Дано да направят свястна ботерия, че на Тесла е като на детска играчка. Имах добро мение за Тесла, но след като видях какво са сътворили като батерия се разочаровах. Дано Мерцедес направят батерия за автомобил, а не за детска количка. Мисля,че Варта имат добри модели.

  3. Панчо

    Това е някакво малко автомобилче, тип въшка. Не виждам какво достойство ще покаже пред просторните и удобни Тесли.

Коментар