Android TV проработи на персонален компютър

Платформата за телевизори Android TV може да работи и на РС, доказа експеримент

Платформата за телевизори Android TV може да работи и на РС, доказа експеримент

Операционната система Google Android TV, създадена за смарт телевизори, може да работи и на персонални компютри. По този начин всеки телевизор може да стане „умен” при свързване на РС към него.

Идеята за пускане на Android TV на компютър идва от разработчик с псевдоним Geek Till. За неговия експеримент съобщава порталът Slash Gear.com. Необичайната инсталация е реализирана с помощта на приложение Android-x86, което наскоро беше обновено.

Използван е също така софтуерът Google Leanback Launcher, благодарение на който Geek Till е успял да пусне на компютъра всички приложения от състава на Android TV. По същество, ентусиастът е пуснал една операционна система в рамките на друга, като резултатът е видим на екрана на персоналния компютър.

Подобна инсталация е напълно работоспособна. Потребителският интерфейс на Android TV осигурява достъп до всички познати функции – потребителят може да отваря менютата, да настройва параметри и т.н.

Почти цялата част на Android TV, отговорна за взаимодействието с хардуера, е била качена на настолния РС, вкл. поддръжката на Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, USB и други компоненти в състава на смарт телевизорите.

Това е първи опит за пускане на комбинацията от Android TV и Android-x86 на персонален компютър. Geek Till планира да развива своя проект, докато постигне максимална стабилност и работоспособност.

Коментар