10 години по-късно – iPhone с променен дизайн

Apple планира сериозна промяна в дизайна на iPhone за 2017 г.

Apple планира сериозна промяна в дизайна на iPhone за 2017 г.

Феновете на Apple може би ще видят съществено променен iPhone, по случай 10-годишния юбилей на смартфона през 2017 г., съобщава Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на вътрешни за компанията източници.

Твърди се, че бъдещият модел ще има монолитен OLED екран „от край до край”, без бутон Home на предния панел. Датчикът за пръстов отпечатък ще бъде вграден непосредствено в дисплея.

Главният дизайнер на Apple Джони Айв отдавна лансира идеята за iPhone като цяло изделие от стъкло. Очаква се моделът от 2017 г. да бъде сериозна стъпка в това направление.

Според непотвърдена информация, Apple ще пусне тази есен смартфон с незначителни подобрения. Компанията ще запази сегашните размери – 4,7 и 5,5 инча, каквито имат моделите iPhone 6s и iPhone 6s Plus от миналата година.

Като най-съществена промяна в iPhone от 2016 г. се очертава липсата на отделно гнездо за слушалки, в резултат на което смартфонът ще стане по-тънък с 1 мм и по-издръжлив на вода. Потребителите ще включват слушалките през интерфейса Lightning, който служи и за зареждане.

Коментари по темата: „10 години по-късно – iPhone с променен дизайн”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Как да си купя епъл телефон, като ще ме е срам да го извадя като звънне. Трябва постоянно да съм с блутут или няква смарт гривна да говоря от нея.

  2. Anonymous

    Мисля, че няма да се откажат от логото на епъл – основната причина да не си купувам за мен такъв. Инбаче за лапето купувам, като го прихванат.

  3. Шазам

    Мисля, че все пак няма да се откажат от гнездото за слушалки.

Коментар