Анализатори очакват 20% ръст на РС пазара

Пазарът на персонални компютри може да нарасне рязко през третото тримесечие

Пазарът на персонални компютри може да нарасне рязко през третото тримесечие

Тайвански анализатори прогнозират 20% ръст в продажбите на персонални компютри през третото тримесечие на годината, въпреки лошото като цяло състояние на пазара в последните години.

Според източници от веригите за доставки на компоненти за ноутбуци, РС пазарът ще достигне „своя ден” през изтичащото второ тримесечие и след това ще отбележи сериозен ръст.

Неблагоприятните пазарни условия не възпират производителите от анонса на нови модели компютри, в частност – геймърски ноутбуци, пише digitimes.com. Клиентите – производители на компютри активно поръчват нови модели, които трябва да постъпят в продажба през второто полугодие.

В резултат на това се очаква значително увеличение на доставките на персонални компютри, сочи анализът. Прогнозираният ръст е в рамките на 20% през третото тримесечие.

Повишеното търсене на високо-производителни ноутбуци води със себе си и ръст в продажбите на различни компоненти – например скенери на пръстови отпечатъци, устройства за разпознаване на жестове, решения за USB-C и др.

Редица тайвански компании ще се възползват от увеличените продажби на компютри. Сред тях са доставчици на компоненти като Realtek Semiconductor, Parade Technologies, Global Mixed-mode Technology и други производители.

Коментари по темата: „Анализатори очакват 20% ръст на РС пазара”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Евтини трикове. Някой производител е пуснал слух, за да си вдига акциите.

Коментар