Microsoft пусна „интранет в джоба”

Приложението SharePoint дава лесен достъп до корпоративни документи, разположение в облака или на сървъри на компанията

Приложението SharePoint дава лесен достъп до корпоративни документи, разположение в облака или на сървъри на компанията

Microsoft пусна мобилна версия на приложението SharePoint, което включва набор от корпоративни инструменти за работа в екип и управление на съдържанието.

Разработчикът нарича новия си продукт „интранет в джоба” – приложението дава лесен достъп до сайтовете на SharePoint, разположени в облака или на сървъри на компанията. Потребителите могат да добавят няколко акаунта и да превключват между тях, според съобщение в блога на Office.

Мобилната версия на SharePoint позволява също преглеждане на най-често посещаваните сайтове, файлове и документи, съхранявани в облачното хранилище OneDrive. Налична е също функция за търсене на други служители в компанията, преглеждане на техните контакти и текущи задачи, по които работят.

В момента мобилният SharePoint е достъпен на iOS устройства, а версиите за Android и Windows ще излязат по-късно. Microsoft посочва, че това е само първа стъпка в развитието на SharePoint като приложение за мобилни устройства. Предстоят много подобрения, едно от които е поддръжката на междукорпоративни новини.

Коментар