Microsoft глобена заради обновление до Windows 10

Нежеланото обновление до Windows 10 причинява проблеми на някои потребители

Натрапчивото обновление до Windows 10 не се нрави на някои потребители

Жителка на Калифорния си издейства компенсация от Microsoft в размер на 10 хиляди долара заради неразрешено от нея обновяване на операционната система от Windows 7 до Windows 10, съобщи Сиатъл Таймс.

Тери Голдстийн подала миналия месец съдебен иск срещу Microsoft с оплакване, че без да бъде уведомена, е направен неуспешен опит за автоматично обновяване до Windows 10. В резултат на това, компютърът на Тери, използван в нейната туристическа агенция в Саусалито, започнал да увисва и да работи нестабилно.

„Никога не съм чувала за Windows 10. Никой не ме е питал дали искам да направя обновление”, заявила пред съда Тери Голдстийн.

След неуспешния опит да реши проблема с помощта на техническата поддръжка на Microsoft, Голдстийн дала на съд компанията с искане за компенсация на загубените приходи, заради неработещия компютър, плюс сума за покупка на нов РС.

В крайна сметка съдът удовлетворил нейния иск и постановил Microsoft да й изплати компенсация в размер на 10 хиляди долара. Компанията е отказала да подава жалба, за да избегне допълнителни съдебни разходи.

Windows 10 се предлага като безплатно обновление за потребителите на легални версии на Windows 7 до 29 юли. Неотдавна Microsoft позиционира новата ОС като препоръчано обновление за Windows 7 или следващи версии, по силата на което системата се зарежда автоматично от Центъра за обновления на Windows.

Принудителният ъпгрейд предизвика доста критики от страна на потребителите, но същевременно доведе до много бързо разпространение на платформата. Към края на март броят на компютрите с Windows 10 достигна 270 млн., а делът на системата превиши 17,43%.

Коментари по темата: „Microsoft глобена заради обновление до Windows 10”

добавете коментар...

  1. Аркан

    Всъщност Тери Голдстийн е жена –
    Woman Wins $10,000 Judgment Against Microsoft Over Unauthorized Windows 10 Upgrade.

Коментар