Търсенето на VR шлемове изпреварва предлагането

Пазарът на VR устройства ще расте с над 50% на година до края на десетилетието

Пазарът на VR устройства ще расте с над 50% на година до края на десетилетието

Световният пазар на оборудване за виртуална реалност (VR) ще достигне тази година 9 млн. броя, като се изключат аксесоарите за мобилни устройства, прогнозира анализаторската компания TrendForce.

Към края на десетилетието продажбите на VR оборудване се очаква да възлязат на 50 млн. броя. Това означава ръст от средно 53,5% всяка година до 2020-та.

В момента на пазара има няколко шлема за виртуална реалност, вкл. модели като HTC Vive и Oculus Rift. През юни Sony започна да приема поръчки за своя PlayStation VR, а доставките на шлема са планирани за есента.

Търсенето на PlayStation VR се оказа доста високо. В Япония и някои други страни шлемът беше разпродаден мигновено, веднага след отваряне на предварителните поръчки, отбелязва TrendForce.

Компаниите виждат, че търсенето в момента превишава предлагането, и вероятно ще коригират своите складови наличности през следващите две тримесечия. Очаква се дефицитът на VR устройства да продължи до второто тримесечие на 2017 г.

TrendForce прогнозира, че обемът на пазара за виртуална реалност ще превиши 70 млрд. долара през 2020 г., когато делът на VR софтуера достигне 60% от общите приходи.

Коментари по темата: „Търсенето на VR шлемове изпреварва предлагането”

добавете коментар...

  1. :о)

    Ако предлагането е било “с доставка” сигурно търсенето го е надвишило 🙂
    Прах в очите и статийки за повишаване на интереса, бързай да си счупиш краката
    да не изпуснеш събитието на века Ви Ар . …мани мааани 🙂

Коментар