Xiaomi ще конкурира Apple с мощен и евтин ноутбук

Първият ноутбук на Xiaomi прилича удивително на MacBook Pro, но носи бранда Mi

Първият ноутбук на Xiaomi прилича удивително на MacBook Pro, но носи бранда Mi

Китайски източник публикува първите снимки на ноутбук с бранда на Xiaomi. Моделът прилича удивително на епълския MacBook Pro, само че носи бранда Mi.

На снимката се вижда ноутбук с китайския бранд, поставен върху картонена правоъгълна кутия, с която вероятно ще се продава първият ноутбук на Xiaomi.

Още през миналата година се появиха информации, че ноутбукът на Xiaomi ще прилича на MacBook Air, но за разлике от него, ще предложи голям 15-инчов екран, който е най-популярният размер в Китай.

Твърдеше се също така, че екранът ще има резолюция Full HD 1920×1080 пиксела. Според слуховете от миналата година, ноутбукът ще работи под управление на  Linux и ще струва 3 000 юана, или около 470 щатски долара.

По-късно се появиха нови информации за дългоочаквания продукт. Според слуховете, ноутбукът разчита на процесор Intel Core i7 от четвърто поколение, допълнен с 8GB оперативна памет и графичен ускорител Nvidia GeForce GTX 760M с 2GB собствена памет.

Всички публукации твърдят, че ноутбукът на Xiaomi ще бъде по-мощен от този на Apple, при това на много по-достъпна цена, каквито са и останалите продукти на компанията – най-вече смартфоните.

Очаква се Xiaomi да стартира продажбите на първия си ноутбук това лято. Засега обаче няма официална информация от компанията. Предполага се, че първоначално ноутбукът ще се продава на китайския пазар.

Коментари по темата: „Xiaomi ще конкурира Apple с мощен и евтин ноутбук”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Викаш слаб му е на линукса десктопа… Ти линукс виждал ли си скоро? В смисъл, близките 6 – 7 години?

  2. _!_

    Тъпо сравнение. Сравняват се компютри, които не само като хардуер са близки… Трябва да работят и на една и съща операционна система. Линукс като декстоп все още е много далеч от macOS.

  3. Жоро

    браво! Xiaomi rulezZz 🙂

  4. Пич

    Безобразно некадърни, прости и посредствени са хората фен манияци на продуктите на Apple.

  5. Anonymous

    Мощен, мощен … с компоненти от преди 2 години 😀

    Освен да копират външния вид на устройствата на Apple, Xiaomi са безобрзно некадърни и посредствени. Всъщност, те затова и копират.

  6. Anonymous

    То май за това Кук започна да натиска в Найк…

Коментар