Huawei обновява най-често софтуера на смартфоните си

Смартфоните на Huawei получават най-регулярно критичните ъпдейти за сигурност на Android

Смартфоните на Huawei получават най-регулярно критичните ъпдейти за сигурност на Android

Google влага значителни усилия да подсили сигурността на мобилната операционна система Android, като пуска често обновления. Но статистиката сочи, че само малка част от Android устройствата ползват последните ъпдейти.

По данни на Duo Securities, към края на април 2016 г. свежите обновления са инсталирани на едва 17% от всички активни Android устройства. При това, около 68% от всички използвани Android джаджи могат да приемат обновленията, т.е. не са остарели за ъпдейти.

Анализаторите обясняват неусвоения потенциал за обновления с мудността на производителите на устройства, тъй като Google може да обновява пряко само моделите Nexus.

Оказва се, че китайският производител Huawei най-често обновява своите устройства – последните ъпдейти за сигурност са инсталирани на 77% от активните Android смартфони на компанията.

За сравнение, лидерът по продажби Samsung изостава по този показател не само от Huawei, но и от LG и Motorola. Последни в класацията за своевременни ъпдейти на софтуера са HTC и Sony.

Коментар