Холандия първа се сдоби с национална IoT мрежа

Стотици кули за мобилни връзки в Холандия са оборудвани със специални антени и устройства с голям радиус на действие (снимка: Gizmag.com)

Стотици кули за мобилна връзка в Холандия са оборудвани със специални антени и устройства с голям радиус на действие за целите на IoT проекта (снимка: Gizmag.com)

Холандия първа в света изгради специализирана мрежа за интернет на нещата (IoT) на територията на цялата страна, съобщи Gizmag.com.

Мрежата е дело на телекомуникационната компания KPN. В рамките на проекта стотици от съществуващите кули за мобилна връзка са оборудвани със специални антени и устройства с голям радиус на действие (LoRa).

Предполага се, че инфраструктурата може да обслужва милиони, най-различни устройства. В частност, KPN е получила заявки за включване към мрежата на 1,5 млн. обекта.

IoT представлява изчислителна мрежа от физически обекти, които имат вгградени възможности за взаимодействие едни с други или с външната среда. Това могат да бъдат различни сензори, битови и медицински уреди, системи за автоматизация, промишлено оборудване, умни коли и др.

Прогнозите сочат, че към към края на десетилетието в инфраструктурата за „интернет на нещата” ще бъдат интегрирани около 200 млрд. устройства от целия свят.

Коментари по темата: „Холандия първа се сдоби с национална IoT мрежа”

добавете коментар...

  1. Бруталика

    ъъъъ за кво са ви бисквитки аз ги добим на мойто прасе трикстерчо за закуска ако искате влезте в кочинката при него и ги съберете тоест на прасчо остатъците от бисквитките

Коментар