Salesforce оскъпила с $5 млрд. сделката Microsoft-LinkedIn

Microsoft ще плати с 5 мрлд. долара повече за LinkedIn, заради настойчивия интерес от страна на Salesforce

Microsoft ще плати с 5 мрлд. долара повече за LinkedIn, заради настойчивия интерес от страна на Salesforce

Microsoft е била принудена да покачи с 5 млрд. долара офертата си за покупка на LinkedIn, тъй като социалната мрежа е била обект на сериозен интерес и от страна на лидера в облачните услуги Salesforce.com, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

В средата на юни Microsoft обяви, че е постигнала споразумение за придобиване на LinkedIn за сумата от 26,2 млрд. долара. На 1 юли Комисията по ценни книжа и борси (SEC) на САЩ публикува документ на LinkedIn, от който става ясно, че поне още една компания е направила предложение за покупка на социалната мрежа.

По-късно се изясни, че вторият сериозен кандидат-купувач за LinkedIn е доставчикът на облачен софтуер за бизнеса Salseforce.com. Именно това е принудило Microsoft да повиши своята оферта.

Дори след започване на ексклузивните преговори между ръководствата на LinkedIn и Microsoft, Salesforce не е оттеглила своето предложение. При тези обстоятелства, акциите на LinkedIn поскъпват, респ. стойността на евентуалната сделка, което е принудило Microsoft да покачва офертата.

В крайна сметка Microsoft ще плати за LinkedIn с 22% повече (или почти $5 млрд.) от първоначално предложената сума. Твърди се също така, че главният акционер в LinkedIn Рейд Хофман се е срещнал с Бил Гейтс, за да обсъдят потенциалните изгоди от сделката, както и възможността за негово участие в борда на директорите на Microsoft.

В документите, подадени от LinkedIn в SEC, фигурира още един претендент за покупка, който обаче се е оттеглил от преговорите, без да направи окончателно предложение, след като е разбрал за интереса от страна на Microsoft и Salesforce.

Коментари по темата: „Salesforce оскъпила с $5 млрд. сделката Microsoft-LinkedIn”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И това ще престана ползувам щом е вече омърсено от Microsoft.

Коментар