Стартъп започва доставки с роботи в Европа

Роботи на Starship Technologies започват доставки на стоки в няколко градове на Европа

Роботи на Starship Technologies започват доставки на стоки в няколко градове на Европа

Младата компания Starship Technologies ще стартира този месец експериментална услуга за доставка на стоки с роботи в пет европейски градове. Малките, 6-колесни машини ще се движат по пешеходните алеи със скорост до 7 км/ч.

Пилотният проект ще се разгърне във Великобритания, Германия и Швейцария, а на следващ етап и в някои градове на САЩ. Роботите ще доставят стоки от партньори на Starship като Just Eat, Hermes, Metro Group и Pronto.

Компанията разполага с десетки роботи. Скоро те ще тръгнат по пешеходните алеи на Лондон, Дюселдорф и Берн, обещават от иновативния доставчик Starship Technologies, създадена от основателите на Skype.

За разлика от дроновете, радиусът на действие на „шестколките” е малък – между 3 и 5 км. Очевидно, няма правни пречки от страна на европейските регулатори за подобна услуга.

Машините се движат самостоятелно, под отдалеченето наблюдение на оператори в контролен център. При досегашните тестове роботите на Starship са изминали 5000 мили и са срещнали 400 хиляди души, без да предизвикат инциденти.

Коментар