Traveller”s Tale продължава да прави LEGO игри

Изключително успешната филмова серия Star Wars даде импулс за появата на цяла вселена от книги, списания, култови герои и огромен брой лоялни фенове.
Разработчикът на видео игри Traveller”s Tales реши да използва по оригинален начин потенциала на Star Wars. Компанията закупи издателя Giant Interactive, който притежава правата над интелектуалната собственост на LEGO, след което разработи и публикува серията видео игри за РС-та и геймърски конзоли LEGO Star Wars, от които вече е продала 15 милиона копия.
Геймърите харесаха начина, по който изглеждат галактиките и космическите кораби, сглобени от миниатюрни LEGO блокчета, както и хумора, който разработчиците влагат в пресъздаване на познатия сценарий. Успехът насърчи Traveller”s Tales и тя пусна Indiana Jones, а сега подготвя дебюта на LEGO Batman.
Warner Bros., която притежава контролния пакет акции на Traveller”s Tales, е дала карт бланш на разработчиците да използват нейния огромен каталог от интелектуална собственост, за да направят още „няколко LEGO игри”, по думите на президента на Traveller”s Tales. Засега обаче той се въздържа да съобщи конкретни заглавия.
Междувременно компанията му ще се опита да използва някои от технологиите, които е разработила за игрите, за създаване на детско телевизионно шоу.

Коментар