Ще ускоряват работата на SSD под Vista

ИТ гигантите Microsoft и Samsung обсъждат възможността за увеличение на производителността на флаш базираните SSD устройства при работа в системи под управление на Windows Vista.
Бързодействието може да се повиши, като се оптимизира размерът на пакетите при предаване на данни. Другите начини, върху които ще работи Samsung, са свързани с подобряване на четенето и записът на файлове.
Microsoft, от своя страна, ще направи промени в операционната система, които отчитат особеностите на SSD устройствата. Подробности обаче все още не са изнесени.
Подобренията във Vista ще осигурят по-високо бързодействие на SSD драйвовете от всички производители, а не само на тези от Samsung.
Размерите на секторите са различни при SSD и HDD устройствата и се очаква именно с това да се съобразят подготвяните промени във Vista. Ще бъдат взети мерки и за предотвратяване на фрагментацията на файловете, съхранявани на SSD, тъй като за този тип устройства не се препоръчват операции по дефрагментиране, заради ограничения брой на циклите за запис-четене.

Коментар