IBM постави акцент върху мобилността

IBM анонсира нов мобилен софтуер и услуги, разработен в отговор на растящия брой мобилни интернет служители и необходимостта от продуктивна и гъвкава работа в организациите.
Mobility@Work е консултантска услуга, предлагана от компания, с чиято помощ организациите могат да повишат производителността на своите служители и да осигурят защитен достъп до приложенията „в движение”
Новият софтуер Rational Host Access Transformation Services позволява на потребителите да достъпват мейнфрейм приложения по защитен начин, същевременно WebSphere Business Monitor – бизнес инструментът на IBM за измерване и мониторинг на бизнес процесите, е достъпен за BlackBerry, а през последното тримесечие на годината ще последва поддръжка за iPhone. Rational Business Developer асистира на разработчиците в създаването на уеб 2.0 приложения за мейнфрейм или мобилни устройства.

„Утилизацията на софтуерните ресурси в комплект с услугите на IBM дава възможност на компаниите по-бързо да се приспособят към мобилната среда, смята Дрю Кларк, директор стратегии в IBM Venture Capital Group.

Коментар