Тръгна нова VoIP услуга на пазара у нас

Софийският Интернет доставчик Speedy Net стартира собствена VoIP услуга за градски, междуградски и международни разговори по Интернет. Засега компанията предлага VoIP само за бизнес абонати, но се очаква скоро обхватът да бъде разширен.

Speedy Net ще осигури качество на гласовата услуга чрез технология за приоритетизация на трафика, гарантирани скорости за VoIP, видео или игри, както и чрез система за разпознаване на потребителите на база username/password, работеща по протокола PPPoE VoIP.

Неотдавна интернет доставчикът осъществи пълна реорганизация на централната си мрежова инфраструктура и инвестира в най-ново поколение оборудване на Сиско Системс за анализ на съдържанието на трафика – Service Control Engine.

„Бъдещето на комуникациите преминава през интеграцията на услугите за глас, видео и преноса на данни в единна IP среда“, коментира Страхил Иванов, изпълнителен директор на Интернет доставчика.

Услугата на Speedy Net предлага на бизнес потребителите възможност за ограничение на достъпа на служителите до определени сайтове и услуги – напр. до торенти, ICQ и Skype. След като компанията подпише договор със Speedy Net, нейните шефове могат сами да определят специфични ограничения за всеки служител, съответстващи на естеството на работата му.

Коментар