Ще си партнираме с Иран в политиките за интернет

Ивайло Московски подписа меморандум за разбирателство и сътрудничество с иранския си колега Махмуд Ваези

Ивайло Московски подписа меморандум за разбирателство и сътрудничество с иранския си колега Махмуд Ваези (снимка: МТИТС)

България и Иран ще си сътрудничат в разработването на политики за бърз интернет, управлението на интернет ресурсите и пощенските услуги. Това предвижда Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на съобщенията и информационните технологии.

Документът бе подписан днес от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и иранския му колега Махмуд Ваези в рамките на посещение на българска делегация, ръководена от министър-председателя Бойко Борисов в Техеран.

В меморандума са отразени приоритетните области, които ще бъдат предмет на сътрудничество в информационните технологии и съобщенията. Сред основните цели на двустранното сътрудничество между България и Иран са развитие на платформи за стандартизация в сектора и сътрудничество в областта на услугите на информационното общество като електронна търговия, съобщиха от министерството.

Коментари по темата: „Ще си партнираме с Иран в политиките за интернет”

добавете коментар...

  1. :о)

    бухахахах намерихме с кой да си партнираме 🙂
    Страна в която до скоро нямаше радио и телевизия а слушаха ходжата от балкона…

Коментар