Microsoft затвори мобилно подразделение във Финландия

Microsoft се освобождава от придобитите от Nokia активи за мобилни телефони

Microsoft се освобождава от придобитите от Nokia активи за мобилни телефони

Microsoft прекрати дейността на подразделението си за мобилни телефони във Финландия. В резултат на това, 1350 души ще загубят работата си, предаде Ройтерс.

Подразделението се занимаваше с разработка на обикновени мобилни телефони. Неотдавна Microsoft продаде бизнеса си с производство на мобилни телефони на тайванските FIH Mobile (дъщерна фирма на Foxconn) и HMD Global, така че затварянето на предприятието във Финландия не е изненада.

Преди две години Microsoft придоби подразделението Nokia Devices & Services. Оттогава досега компанията уволни хиляди служители и се избави от бизнеса с мобилни телефони, като все още поддържа малък дял на пазара за смартфони.

Коментари по темата: „Microsoft затвори мобилно подразделение във Финландия”

добавете коментар...

  1. zte

    Ms яко разпродава.
    Явно НЯМА $$.

  2. Професор Дъмбълдор

    1350 програмиста това е златна жила за подбор от HR и нашите IT който постоянно реват ,че нямали 70 000 програмиста не им стигали да не спят
    IT прословутият ни бизнес да не се напъва да ги кара от Шриланка и Индия учили – недоучили ами да си плати да си организира и да си вземе наготово и научени програмисти ..
    2 месеца безработица вече е много за такива хора ,а след 6 вече нищо няма да става от тях и ще загубят умения.
    Докато са пресни и стресирани сега трябва да ги вземат с предложения за да идват и да работят у нас. Смятат ,че другото е пълни глупости.

  3. :о)

    Няма съд и присъда за тези смешници.
    Купуват нещо за да го разбият, разпарчетосат и разпродадат с печалбичка.
    А хората дали 10-20 години от живота си – кучета да ги ядат.

  4. LUD

    Ще ги откраднат. Вече са започнали

  5. Йордан

    Добре ще е, ако някой от работодателите ни успее да се вреди и да открадне някой кадърен кадър, който е останал безработен.

Коментар