Близки на жертви на терора искат $1 млрд. от Facebook

Facebook си навлече съдебно преследване във връзка с терористичните актове в Близкия изток

Facebook си навлече съдебно преследване във връзка с терористичните актове в Близкия изток

Роднини на жертви на терористични актове в Близкия изток дадоха на съд Facebook с искане за компенсация в размер на 1 милиард долара, предаде Ройтерс.

Зад съдебния иск стоят граждани на Израел и САЩ, чиито роднини са загинали при терористични атаки в Тел Авив, Йерусалим и Западния бряг в периода от 2014 до 2016 г.

Според ищците, социалната мрежа Facebook е доставила съзнателно материална поддръжка и ресурси на Хамас, подобрявайки възможностите на терористичните групи да общуват, вербуват членове, планират и провеждат атаки, както и да всяват страх сред враговете си.

Анализаторите припомнят, че Хамас пое отговорност само за един от терористичните актове, посочени в списъка. Адвокатът на ищците обаче твърди, че заключенията на експертите сочат връзка на Хамас и с други случаи.

Искът е подаден в окръжния съд на Южния окръг на щата Ню Йорк, уточнява Ройтерс.

Коментари по темата: „Близки на жертви на терора искат $1 млрд. от Facebook”

добавете коментар...

  1. Професор Дъмбълдор

    Абсолютно подкряпям Фейсбук са отговорни за хиляди убийства защото те умишлено подкрепят и осигуряваят логистика ,инструменти и и изобщо инфо на терористични групи.

  2. ха

    Beyon аз пък мислих да дам аналогичен пример с производителите на автомобили. Все пак ножът е вид, хладно оръжие, докато автомобилът не се води нито за хладно, нито за горещо такова.

  3. Beyon

    Сега остава роднини на заклани хора да осъдят производителите на ножове.

Коментар