Страхотен юни за бизнеса на Acer

Acer приключи много силен юни, което даде повод на анализаторите да прогнозират по-добри времена за РС бизнеса

Acer приключи много силен юни, което даде повод на анализаторите да прогнозират по-добри времена за РС бизнеса

На фона на цялостния спад в бизнеса с персонални компютри, Acer постигна впечатляващи резултати през юни. Компанията е увеличила продажбите и бележи над 40% ръст на приходите.

Консолидираните приходи на Acer са нараснали с 43% през миналия месец и възлизат на 24,77 млрд. тайвански долара (около 768 млн. щатски долара), съобщи digitimes.com, позовавайки се на информация от компанията.

По данни на Gartner, през второто тримесечие на годината – периода април-юни – Acer е доставил на пазара 4,42 млн. персонални компютъра, в сравнение с 4,40 млн. за същия период на миналата година. В резултат на това компанията е повишила пазарния си дял в света с 0,4% и в момента той е 6,9%.

Сумарните продажби на Acer от началото на 2016 г. достигат 112,47 млрд. тайвански долара, но това е спад от 12% спрямо първото полугодие на 2015-та.

На Acer, както и на останалите РС производители, влияе негативно тенденцията на спад в търсенето на компютри вече седем поредни тримесечия. По данни на Gartner, доставките на настолни РС и нутбуци в света са намалели през второто тримесечие с 5,2% до 64,3 млн. броя.

Добрата новина е, че спадът не е толкова силен, колкото в предходните тримесечия, което е сигнал за подобряване на ситуацията, отбелязват анализаторите. Същевременно IDC охлади прекомерния оптимизъм с коментар, че резултатите от второто тримесечие не трябва да се интерпретират като предвестник за значителен ръст на РС пазара.

Коментари по темата: „Страхотен юни за бизнеса на Acer”

добавете коментар...

  1. Юли

    “…Acer е доставил на пазара 4,42 млн. персонални компютъра, в сравнение с 4,42 млн. за същия период на миналата година…”
    Мисля, че има грешка в една от двете бройки.

Коментар