24-инчови AOC монитори поддържат QHD резолюция

Новите геймърски монитори на AOC поддържат резолюция 2560 x 1440 пиксела

Новите геймърски монитори на AOC поддържат резолюция 2560 x 1440 пиксела

AOC обяви първите си 24-инчови геймърски монитори с QHD резолюция (2560 x 1440 пиксела) от своята премиум серия AGON. Двата нови модела използват ултрабърз панел с време на реакция 1 ms.

Моделът AG241QG има честота на опресняване 165 Hz, технология Nvidia G-Sync и Nvidia ULMB, а AG241QX се различава със своите 144 Hz и технология Adaptive-Sync технология, съобщиха от компанията.

Заедно с времето за реакция от 1 ms, тези възможности позволяват и на двата монитора да се състезават във всички игри без насичане, накъсване на изображението и замазване на движещите се обекти.

Разнообразни комфортни функции допринасят за премиум усещането, което дават мониторите AGON. Благодарение на стойката AOC Ergo Dial, потребителите могат да настройват височината на екрана според индивидуалните си нужди, вкл. височината, завъртането и накланянето.

Стойката AOC Ergo Dial позволява на потребителите да настройват височината на екрана според индивидуалните си нужди, вкл. височина, завъртане и накланяне

Стойката AOC Ergo Dial позволява на потребителите да настройват височината на екрана според индивидуалните си нужди, вкл. височина, завъртане и накланяне

Комфортът на очите е осигурен от технологията Flicker-free на AOC, която намалва трептенето и присъства и в двата монитора. Моделът с Adaptive-Sync отива още по-далеч в това отношение с режима Low Blue Light, който намалява агресивната синя светлина с къси дължини на вълната, без да жертва качеството на цветовете.

Сред допълнителните геймърски възможности на AG241QX са AOC Low Input Lag (малко входно закъснение на сигнала), AOC Shadow Control (контрол на сенките) и AOC Game Mode Presets (геймърски режими) върху специалния блок с бутони, които позволяват удобно превключване между различни режими. Запазването на конфигурации и моменталното им активиране е максимално улеснено.

AOC AGON AG241QX ще бъде наличен през август на препоръчителна крайна цена от 899 лв. с ДДС, докато моделъ AOC AGON AG241QG се очаква през септември на цена от 1199 лв. с ДДС.

Коментари по темата: „24-инчови AOC монитори поддържат QHD резолюция”

добавете коментар...

  1. Професор Дъмбълдор

    Всъщност виждам ,че …1QG има честота на опресняване от165 Hz, vs 144 херца за другия ..

    Може би за тия 21 херца ставаж въпрос ама след като видеокартите поддържащи 4К на 165 херца ще излизат най рано ….
    След десетилетие (най рано )… 🙁 🙁 🙁

    То аз не виждам смисъл да давам 300 лв в повече за шия след като и врата ще ми върши същата работа ,куршумоустойчиво поне , докато излезнат споменатите GPU-та
    Да дава Господ здраве и търпение всекиму 🙂

  2. :о)

    Разбира се че Българските потребители сме много взискателни в изискванията си 🙂
    Даже ако питаш мен, далеч повече от покупните ни възможности

    Иначе е вече срамота ако всеки геймър не знае БАРЕМ елементарно английски

    А относно разликата между двата модела тя е оправдана единствено от буквичката G
    в по-скъпия, която показва съвместимост с NVIDIA G-Sync

    а какво е това, вече трябва да си търсиш други преводи 🙂

  3. Професор Дъмбълдор

    Одобрявам само не разбрах каква е разликата м/у 1QX и 1QG

    Всъщност за какво давам 300 лв в повече при 1QG 🙁

    Превеждате но поне вкарвайте и малко инфо за БГ потребителите , които знаете взискателни сме в изискванията си и сме малко далеч от американското телешко подсъзнание

Коментар