Intel се заема с умните автомобили

Intel насочва усилия към технологиите за смарт автомобили, след не особено успешния си опит на пазара за мобилни чипове, където се конкурираше с Qualcomm.

На конференция, организирана от Fortune тази седмица, шефът на Intel Браян Крзанич потвърди, че компанията ще постави ударението върху чиповете за умни автомобили и свързани устройства. По неговите думи, Intel е закъсняла с опитите си да навлезе на пазара за мобилни устройства.

Свързаните автомобили, към които се отнасят самоуправляемите транспорти средства, използващи множество данни за автономно движение, се явяват следващата цел в мобилния бизнес, посочва Крзанич.

Intel търси нови пазарни ниши след резкия спад в търсенето на персонални компютри. Именно доставката на чипове за РС-та е основният бизнес на компанията от Санта Клара, Калифорния.

В новата ситуация Intel планира да обедини в едно цяло няколко направления – интернет на нещата, модули памет, доставка на чипове за свързани устройства и облачни технологии, пише CNET.

„Ако искате да се занимавате с телефонен бизнес, вече сте изпуснали момента”, коментира Крзанич. „Ще съсредоточим нашите усилия в тези направление, в които се движи мобилният бизнес”, допълва той.

Intel няма да повтори грешката си, допусната на мобилния пазар, при смарт автомобилите, категоричен е шефът на компанията. За да постигне новата си цел, Intel ще привлече опитни специалисти от автомобилната индустрия, казва още Крзанич.

Коментари по темата: „Intel се заема с умните автомобили”

добавете коментар...

  1. учител по литература

    “Тея” – тези, тия ….

  2. Хардуерен разбирач

    Тея тотално се сгомнясаха.
    До 10 год. ще са част от историята…

Коментар