Microsoft извоюва важна съдебна победа, касае ни

Съдът даде право на Microsoft да отказва достъп до имейл акаунтите на свои клиенти извън границите на САЩ

Съдът узакони правото на Microsoft да отказва достъп до имейл акаунтите на свои клиенти извън границите на САЩ

Апелативният съд на втори окръг на щата Ню Йорк постанови, че Microsoft има право да отказва достъп на американските власти до съдържанието на имейл акаунтите на свои клиенти извън пределите на САЩ.

Настоящото постановление прави недействително решението на съда от първа инстанция от 2014 г., което задължи компанията да отговаря на заявки на властите в САЩ за предоставяне на лични данни на клиенти и да носи отговорност в случай на неизпълнение на искането.

Според съдия Сюзан Карни, действието на съответния закон от 1986 г. се отнася само до данни, които се съхраняват на територията на САЩ. Ето защо американските власти нямат правно основание да изискват от Microsoft да им предоставя данни за клиенти извън пределите на страната.

През април тази година Microsoft подаде съдебен иск срещу правителството на САЩ, в който настояваше да получи право да информира своите клиенти, ако властите проучват съдържанието на електронната им поща.

Компанията смята, че подобно искане нарушава четвъртата поправка в конституцията на САЩ, съгласно която гражданите и компаниите имат право да знаят кога властите обискират и конфискуват тяхната собственост. Нарушава се също поправката в конституцията, която гарантира свободата на словото.

Коментари по темата: „Microsoft извоюва важна съдебна победа, касае ни”

добавете коментар...

  1. :о)

    мухахахха, прах в лицето на балъците 🙂

    Правно основание…чудесна думичка за страна която направи всички съвременни услуги под диктата на тайните служби – Гугъл, Скайп, Фейсбук, Туитър, Вайбър и т.н.
    Всичко се следи и слуша, но пък е безплатно 🙂

  2. Anonymous

    Да, разбира се нали има и архивираве и backup на данните в компютърни центрове в САЩ.

    Наистина вашите данни са на сигурно и надеждно място да не си помислите, че няма да има достъп да вашите лични данни за трети лица, фирми, организации и разузнавателни служби. Честна майкрософтска дума. 🙂

  3. име

    и като копират данните на us сървър и всеки да се сети…

Коментар