Pokemon GO е троянски кон, опасява се Китай

Хитовата игра Pokemon GO може да помогне в разкриване на обекти под специален режим и по този начин да изиграе ролята на троянски кон, опасяват се в Китай.

Играта с елементи на допълнена реалност придоби широка популярност в цял свят за броени дни. Тя предлага на потребителите на смартфони до ловят покемони, като мястото на действие е реалната им окръжаваща среда, получавана с помощта на картите на Google и данни от GPS.

Pokemon GO все още е недостъпна в Китай – страната с най-голям брой смартфони в употреба и най-голям пазар за игри. Според Ройтерс, китайците се опасяват, че играта може да се окаже троянски кон.

Не е трудно да се предположи, че покемоните ще останат недосегаеми на места, където достъпът на потребителите на смартфони е забранен – такива са например военни бази, секретни предприятия и други обекти под специален режим.

Междувременно, в САЩ вече са регистрирани инциденти, свързани с играта, при които крадци причакват своите жертви близо до местата с покемони, а някои играчи причиниха катастрофи.

Коментари по темата: „Pokemon GO е троянски кон, опасява се Китай”

добавете коментар...

  1. Уруд

    Върха на човешката глупост … да ловим pokemoni OMG

  2. Той

    Pokemon GO е тест колко инфантили ще бъдат блъснати по улиците, докато ловят покемони на смартфоните си.

Коментар