Microsoft загърби нереална цел за Windows 10

Windows 10 се разпространява бързо, но все пак под очакванията на Microsoft

Windows 10 се разпространява бързо, но все пак под очакванията на Microsoft

Microsoft призна, че целта за достигане на 1 милиард устройства под управление на Windows 10 през 2018 г. е прекалено оптимистична, пише ZDNet.com.

През април миналата година Тери Майерсон, шеф на разработките на операционни системи в Microsoft, заяви, что след две-три години в света ще има 1 милиард устройства под управление на Windows 10.

Но в скорошно интервю за ZDNet вицепрезидентът на Microsoft Юсуф Мехди призна, че обявеният по-рано план за новата операционна система едва ли ще бъде изпълнен.

По думите на Мехди, дори и през 2018 г. на пазара няма да има 1 млрд. устройства с Windows 10. Ще е необходим по-дълъг от първоначално планирания период за постигане на тази цел, смята той.

В края на юни Microsoft съобщи, че Windows 10 е инсталирана на над 350 млн. устройства в света. Това е отличен резултат за платформа, пусната преди по-малко от една година.

До 29 юли легалните потребители на Windows 7 и Windows 8.1 могат да обновят системите си безплатно до версия 10. След този срок преходът към новата ОС ще струва около 120 долара.

Коментари по темата: „Microsoft загърби нереална цел за Windows 10”

добавете коментар...

  1. 9853

    Като се улесни плащанията много вероятно е да въведат абонамент за всички потребители…

  2. Anonymous

    Да им припомня, че се опитаха да натрапят десятката на всички? Че ще искат месечен абонамент от фирмите за тоя боклук?

    Дали съм далеч от истината, ако предположа, че са искали към края на 2017 да въведат абонамент и за обикновени потребители?

Коментар