AMD изтъкна три предимства на DirectX 12

Много от DirectX 12 игрите са настроени да ползват предимствата на архитектурите Graphics Core Next и Polaris в последните графични карти Radeon

Много от DirectX 12 игрите са настроени да ползват предимствата на архитектурите Graphics Core Next и Polaris в последните графични карти Radeon

Екосистемата DirectX 12 бързо се разраства, като разработчиците възприемат на въоръжение интерфейса за разработка (API), който използва ефективно системните ресурси, отбелязва AMD.

Със своята широка гама от партньорства, AMD води в DirectX 12 производителността за огромното мнозинство в игрови заглавия и бенчмаркове, сред които Ashes of the Singularity, Hitman, Total War: Warhammer Quantum Break, Gears of War и Forza APEX.

Futuremark обяви миналата седмица своя нов бенчмарк 3DMark Time Spy и графичните резултати на Radeon демонстрират водеща производителност под DirectX 12, съобщиха от компанията. Това важи особено за списъка от DirectX 12 игри, много от които са настроени да ползват предимствата на архитектурите Graphics Core Next и Polaris.

С DirectX 12 продуктите на AMD могат да дадат по-висока скорост на кадрите, ефективна GPU производителност и ниска латентност с поддръжка на разширени функции, сред които:

Многонишков запис в командния буфер. Тази функция отваря широка комуникационна магистрала между AMD процесора или APU и Radeon GPU, така че повече от едно CPU ядра могат да си „говорят” с графичния процесор едновременно. При DirectX 11 повечето от графичната работа се зарежда на едно ядро.

Асинхронни изчисления при DirectX 12. Архитектурите Graphics Core Next и Polaris, на които се базират последните Radeon графични карти, поддържат асинхронни изчисления в DirectX 12 – те позволяват паралелното изпълнение на изчислителни и графични задачи за значително намаление на времето за обработка на инструкциите.

DirectX 12 mGPU. Това е характеристика, която позволява игрови битки с високи кадрови скорости, ниска латентност и възможности за работа с високо качество на изображението.

Коментари по темата: „AMD изтъкна три предимства на DirectX 12”

добавете коментар...

  1. Anonymous e idiot

    Абе анонимен
    ако това го казваш за АМД не знам къде ти е акъла
    АМД дори и старите им карти поддържат DX12 , така че няма да имат проблеми в бъдеще

  2. Хардуерен разбирач

    Riva TNT2 PRO форева !

  3. Anonymous

    Да бе да… чудят се как да ни накарат да си бракуваме “старите” карти и да си купим нови…

Коментар