Huawei с изумителен ръст за първото полугодие

Huawei ускори темповете на растеж в ключовите сфери на своя бизнес

Huawei ускори темповете на растеж в ключовите сфери на своя бизнес

Докато ИКТ пазарът забавя темповете си на развитие и дори бележи спад в някои сегменти, китайската компания Huawei ускори значително ръста на приходите от продажби на комуникационно оборудване и смартфони.

През първото полугодие приходите на Huawei са нараснали с изумителните 40% спрямо периода януари-юни на миналата година, съобщи агенция Nikkei, позовавайки се на финансовия доклад на компанията.

В стойностно изражение приходите на Huawei за полугодието възлизат на 245,5 млрд. юана (около 36,7 млрд. щатски долара). За сравнение, през първите 6 месеца на 2015 г. китайският производител отчете 30-процентен ръст на приходите.

Главният финансов директор на компанията Сабрина Менг обяснява ръста на приходите със стабилния прогрес в ключови сфери като производството на телекомуникационно и мрежово оборудване, решенията за работа в облачна среда и съхранението на данни, а също така и при смартфоните.

Huawei е най-големият производител на смартфони в Китай и трети в света след Samsung и Apple. По данни на TrendForce, през първото полугодие компанията е доставила 56 млн. смартфона, бележейки ръст от 28%. За сравнение, Samsung и Apple са продали съответно 158 млн. и 89,5 млн. смартфона за същия период и регистрират спадове от 2,7% и 16,9%.

Коментар