Eтикетни принтери Brother достигат 60 мм в секунда

Етикетнтите принтери PT-P900W и PT-P950NW могат да се ползва с мобилно приложение за дизайн и отпечатване на етикети от смартфон или таблет

Етикетнтите принтери PT-P900W и PT-P950NW могат да се ползват с мобилно приложение за дизайн и отпечатване на етикети от смартфон или таблет

Brother пусна на българския пазар нови модели етикетни принтери от серията P-Touch, които са най-бързите в класа си, имат висока резолюция и са предназначени за бизнес употреба.

PT-P900W и PT-P950NW постигат скорост от 60 мм в секунда. Устройствата поддържат и най-широка съвместимост с ленти – до 36 мм. Печатното поле има ширина 32 мм, което осигурява печат почти от край до край, изтъкнаха от производителя.

Японската фирма е специалист в разработката на решения за етикетиране в офиса, ритейл обектите, кетъринга, здравеопазването и сектора на комуналните услуги. Затова компанията е разработила двата нови модела с идеята да предлагат супер свързаност.

Устройствата разполагат с USB порт и Wi-Fi поддръжка, а PT-P950NW допълнително предлага и кабелна мрежова връзка, която позволява на няколко потребителя да отпечатват етикети с помощта на безплатния софтуер P-touch Editor.

Новите модели могат да бъдат използвани и без наличен източник на електрозахранване, благодарение на опционалната литиева батерия, която се презарежда. PT-P950NW има опционален Bluetooth модул – полезна екстра, когато трябва да се осъществи безжична връзка със специализирани PDA и таблети, чрез които да се създават персонализирани етикети, без нужда от PC.

Японската фирма Brother е специалист в разработката на решения за етикетиране в офиса и ритейл обектите

Японската фирма Brother е специалист в разработката на решения за етикетиране в офиса и ритейл обектите

PT-P900W и PT-P950NW отпечатват издръжливи ламинирани етикети TZe, които са тествани при екстремни условия за издръжливост на температура, химикали, абразия, слънчева светлина и вода.

Моделите PT-P900W и PT-P950NW (които заменят PT-9700PC и PT-9800PCN) могат да бъдат използвани с мобилното приложение Brother iPrint&Label за дизайн и отпечатване на етикети от смартфон или таблет. За професионалистите се предлага и приложението Mobile Cable Label Tool, което е разработено специално за създаване на етикети за телеком и електрически инсталации.

„Свързването е изключително важно в съвременните работни среди, а съвместимостта със смартфони и таблети добавя гъвкавост и позволява на новите дизайни да бъдат отпечатвани, когато и където е нужно”, коментира Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг” в Brother България.

Опционалните аксесоари като Touchpanel Display модула предлагат отпечатване на етикети само с едно докосване, без нужда от PC. Той има вграден часовник, който позволява, например, поставянето на дата „най-добър до:” на хранителни продукти. Автоматичното разпознаване на лентата позволява на екрана да се види реално превю на етикета.

Етикетните принтери Brother PT-P900W и PT-P950NW се предлагат на цена съответно 583 и 975 лв. с ДДС, уточниха от българското представителство на производителя.

Коментар