Огънати дисплеи ще оскъпят смартфоните

Китайските производители на смартфони ще преминат в нова ценова категория, благодарение на извитите екрани

Китайските производители на смартфони ще преминат в нова ценова категория, благодарение на извитите екрани

Използването на огънати дисплеи в новите смартфони на китайските производители Xiaomi, Meizu и Huawei ще доведе до ръст на цените, прогнозира анализаторската компания iSupply.

По-рано тази година се появиха информации, че Samsung Display ще разшири доставките на извити дисплеи Super AMOLED, благодарение на поръчки от Xiaomi, Huawei и Vivo. Това съвпадна с представяне на смартфона vivo Xplay 5 Elite.

Сега в списъка от потенциални производители на извити смартфони влиза и Meizu, която представи днес модела Edge. Наскоро пък се разчу, че Xiaomi преговаря със Samsung за доставка на дисплеи и модули памет за своите смартфони.

В момента извитите дисплеи са доста скъпи, което предполага високи цени на устройствата с тях. Счита се, че китайските производители на смартфони, които в  последните години дръпнаха рязко в класациите, ще преминат в нова ценова категория на устройства с извити дисплеи и ще конкурират още по-силно лидерите Samsung и Apple.

Коментари по темата: „Огънати дисплеи ще оскъпят смартфоните”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Дизайнерски безсмислици само да има нещо ново да се продава скъпо в стил – Apple.

    Друг е въпроса до колко реално са нужни смартфоните и без тях може да се живее.

    Да не говорим човек на какви жертви се съгласява ползвайки смартфон като се лишава от правото на лични данни и право на личен живот.

  2. ха

    Що за щуротия са огънатите дисплеи за смартфони? За телевизори – разбирам, че е нормално заради огромната площ. За това да има гъвкави сартфони също. Но това просто дисплея да е огънат…

Коментар