Microsoft остави безплатна вратичка за Windows 10

Някои потребители все още могат да преминат безплатно към версия Windows 10

Някои потребители все още могат да преминат безплатно към версия Windows 10

Въпреки че на 29 юли изтече крайният срок за безплатно обновяване до Windows 10, някои потребители ще могат да се възползват от тази опция и занапред. В частност, безплатното обновление остава в сила за потребители с ограничени възможности, съобщи Microsoft.

На специална уеб страница за подобно обновяване Microsoft иска потвърждение дали потребителят използва модифицирани контролери и друго подобно оборудване, създадено за хора с ограничени възможности. Но, според Reddit, реално няма проверка за наличието на такова оборудване при инсталиране на обновлението.

Легалните потребители на Windows 7 и Windows 8.1 можеха да преминат напълно безплатно до версия Windows 10 в периода до 29 юли. Сега подобна възможност не съществува за регулярния потребител, а обновлението струва около 119 долара за Windows 10 Home. Системата, разбира се, е достъпна и при покупка на нов компютър.

Тази седмица Microsoft ще пусне следващото голямо обновление на своята операционна система, наречено Windows 10 Anniversary Update, което беше обявено на конференцията Build 2016 в края на март. Очаква се безплатният ъпдейт да внесе редица нови възможности.

Коментари по темата: „Microsoft остави безплатна вратичка за Windows 10”

добавете коментар...

  1. фют до фанча

    внимавай с изразите си иначе и господарят ти няма да може да те спаси…

  2. фанча до Анонимния

    ги ди дърти Линукс-чикиджиьо.

  3. Anonymous

    Безплатна вратичка към ада с неприятности и мъки – какво друго:-)

Коментар