Полицията хваща престъпници с Pokemon Go

Огромната популярност на играта с допълнена реалност Pokemon Go привлече вниманието на полицията в САЩ, която реши да ползва приложението в борбата с престъпността.

Полицейската служба в Смитфийлд, Вирджиния, публикува на своята страница във Facebook покана към случайни граждани да хванат редкия покемон Дито (Ditto) в една от стаите за провеждане на разпити.

Никой не е успял да хване покемона Дито, но това не е толкова важно за полицията, тъй като в управлението имат заповеди за арест на „случайни” граждани. Администраторът на страницата Брайън Милър признава, че е решил да направи по-вълнуващ списъка на гражданите, подлежащи на арест.

„Имам чувство за хумор, но не съм си представял подобен ефект”, коментира Брайън Милър, цитиран от Гардиън. Полицаят още не може да повярва, че някой от престъпниците ще дойде на лов за покемони именно в полицейския участък.

Не за първи път полицията използва популярната игра Pokemon Go за своите цели. Преди една седмица полицаите в Ню Хампшър разиграха подобен сценарий, като поканиха престъпниците да ловят в участъка друг рядък покемон на име Чаризард (Charizard).

Коментари по темата: „Полицията хваща престъпници с Pokemon Go”

добавете коментар...

  1. ха

    В предната статия за същата идея пишеше, че броят на вързалите се да участват в гонитбата е 0 за момента! Тук едва ли ще е нещо по-различно.

  2. Киро

    Остава и да си признаят без бой в стаята за разпити, че са престъпници! Това е най-голямата глупост, която съм чувал досега… 🙂

Коментар