Progress придоби екипа на OneBit Software

основателят на OneBit Software Ради Атанасов и генералният директор Димитър Каданов се присъединяват към Progress на ръководни позиции

Основателят на OneBit Software Ради Атанасов и генералният директор Димитър Каданов се присъединяват към Progress на ръководни позиции

Софтуерната компания Progress, под чийто бранд Телерик вече оперира у нас, придобива екипа от инженери и специалисти в областта на услугите на българската фирма OneBit Software.

От днес служителите на OneBit Software са част от екипа на Progress. Те ще формират ядрото на новия глобален център за професионални услуги за клиенти на Progress Sitefinity и DigitalFactory в световен мащаб.

Екипът ще бъде базиран в офиса на Progress в София, а основателят на OneBit Ради Атанасов, който също се присъединява към Progress, ще заеме позицията старши директор „Професионални услуги” в компанията.

Успешната дигитална трансформация е много повече от имплементиране на технологии. Тя е промяна в бизнес практиките, подчертаха от Progress. Екипът за професионални услуги на DigitalFactory ще предлага на клиентите бизнес и техническа поддръжка за изпълнение на стратегиите за дигитална трансформация. Експертите от OneBit Software имат опит с технологии като Microsoft SharePoint, ASP.NET, Office 365, Cloud/PaaS и др.

„България продължава да бъде център с изключително добър инженерен талант, което е очевидно от навлизането на много технологични компании в региона”, коментира сделката Джери Рули, главен оперативен директор в Progress. По неговите думи, придобиването на екипа на OneBit потвърждава на наличието на този талант и ангажираността на Progress към българския пазар.

Сделката поставя Progress в „стратегическа позиция да надгражда успеха си в дигиталната трансформация с формирането на екип за професионални услуги за DigitalFactory в близост до инженерния екип, който също е базиран в София”, допълни Рули.

Като част от придобиването, основателят на OneBit Software Ради Атанасов и генералният директор Димитър Каданов се присъединяват към Progress на ръководни позиции в глобалния екип за професионални услуги на компанията.

Атанасов, световно признат експерт по SharePoint и Office365, Microsoft MVP за шест поредни години и един от малкото Microsoft Certified SharePoint Masters в световен мащаб, ще бъде старши директор „Професионални услуги” в Progress.

Каданов, който има над 15 години опит в някои от най-големите технологични компании като HP, Microsoft и Fujitsu, ще отговаря за глобалното бизнес развитие и стратегия за продажби на професионалните услуги на DigitalFactory, под ръководството на Джон Харлоу, вицепрезидент „Професионални услуги” в Progress.

„Progress измина впечатляващ път на разрастване на пазара на дигиталната трансформация и пред компанията стоят още много възможности. Всички в OneBit виждаме огромен потенциал не само за продуктите на Progress, но и пред пазарите, които обслужваме”, заяви Ради Атанасов, основател на OneBit Software.

След придобиването на Телерик през декември 2014 г., софийският офис на разработчика стана ключов иновационен и стратегически център на Progress. Оттогава компанията разшири екипа си в България с 10% и планира да продължи да се разраства спрямо потребностите на местния офис. Наскоро Progress обяви планове и за строеж на нова офисна сграда у нас.

Коментари по темата: „Progress придоби екипа на OneBit Software”

добавете коментар...

  1. mega van

    Леле, колко си назад van. Въобще не разбираш с какво се занимава фирмата и говориш неща нямащи нищо общо с реалността. Само с хейт не става братко в тоя живот.

  2. van

    Поредния монопол, ако беше се случило в Германия досега щяха да са ги осъдили с глоби за милиони евра.

    Жалко за България – реално това са дистрибутори и риселъри само и единствено на 100% продукти от Microsoft. Много зле е това е монопол и няма да има шанс за други конкуренти технологии и други фирми.

    Тоя център за дигитална трансформация в България – това трансформиране е “насилствено”, принудително и ускорено преминаване от старите продукти Microsoft използвани в държавните институции към най-новите продукти от Windows 10 и нагоре с нови по-скъпи лицензии с по-кратък живот или срок с право на ползване.

    Така че да поздравим поредните изнасилвачи на жалката държава България.

Коментар