Intel ще внедрява ускорено 10-нм технология

Intel планира да внедри 10-нанометровата технология за производство на чипове с по-бързи темпове, отколкото 14-нм процес, съобщи WCCFtech.com.

Компанията приключи преоборудваването на производствените си мощности за 10 намометра. Тестовото производство на чипове по новия технологичен процес ще започне през настоящото тримесечие.

Разработката на 10-нм процесори с кодово име Cannonlake върви по план, уверяват от Intel. До края на годината компанията ще започне пробното им производство, а към средата на 2017 г. ще стартира серийното производство. Това означава, че 10-нанометровата технология ще бъде внедрена по-бързо, отколкото 14 нм.

С прехода към 10 нанометра, Intel се надява да съхрани предимството спрямо конкурентите, което получи на етапа 14 нм. Според специалистите, 14-нанометровия процес позволява на Intel да формира структури с по-малък размер, в сравнение с 16-нм на TSMС и 14-нм на Samsung.

Коментари по темата: „Intel ще внедрява ускорено 10-нм технология”

добавете коментар...

  1. Костадин

    Tech News моля четете преди да публикувате! Статията е пълна с недомислици, като например:
    1.До края на годината компанията ще започне пробното им производство, а към средата на 2017 г. ще стартира серийното производство. Това означава, че 10-нанометровата технология ще бъде внедрена по-бързо, отколкото 14 нм. — Интел внедриха 14 нм. без никакви проблеми и до там си следваха тяхният tic – tac модел да изкарват една година процесор с намалени размери а на другата с променена архитектура.Проблемите започнаха едва след 14 нм. процес когато удариха на камък при 7 нм. транзистори защото се получаваше интеференция и електроните прескачаха между транзисторите.

    2.Според специалистите, 14-нанометровия процес позволява на Intel да формира структури с по-малък размер, в сравнение с 16-нм на TSMС и 14-нм на Samsung. —– е как ще правят по малки структури като е даден пример между 14 нано метров процес на Интел и пак 14 нм. от Самсунг.

Коментар