Alphabet започва изследвания в биоелектрониката

Биолектрониката разкрива възможности за лекуване на хронични заболявания с помощта на импланти

Биолектрониката разкрива възможности за лекуване на хронични заболявания с помощта на импланти

Компания от холдинга Alphabet, в състава на който е Google, се зае с изследвания в областта на биоелектрониката, съобщи Business Insider.com.

За целите на проекта, Verily Life Sciences създава съвместно предприятие с фармацевтичната компания GlaxoSmithKline (GSK). Джойнт венчърът Galvani Bioelectronics ще разполага с инвестиции в размер на $715 милиона за седем години.

Над половината (55%) от Galvani ще притежава GSK, а останалите 45% остават за Verily Life Sciences. Компанията със седалище в Стивънидж, Великобритания, ще разполага първоначално с 30 служители.

Биоелектрониката е относително ново научно направление, фокусирано върху използването на импланти в борбата с хронични заболявания. Имплантите могат да променят преминаващите по нервите електрически сигнали, вкл. нерегулярни импулси, които провокират хронични заболявания, пояснява GSK.

Компанията работи в това направление от 2012 г., в частност върху лечението на хронични заболявания като артрит, диабет и астма.

През 2013 г. Google стана един от основателите на компанията Calico, която провежда изследвания в областта на стареенето и удължаването на живота. По-рано тази година DeepMind, друга компания от холдинга Alphabet, създаде здравно подразделение, което разработва уреди за лекари.

Коментар