Orange Pi One – ултраевтин компютър за разработка

Orange Pi One е създаден за всеки, който иска да използва технологиите за иновации, а не само в ролята на консуматор

Orange Pi One е създаден за всеки, който иска да използва технологиите за иновации, а не само в ролята на консуматор

Компютърът Orange Pi One e добре познат на ентусиастите, които търсят достъпно решение за своите разработки и конфигурации за специфични цели. Платката се предлага на изключително ниска цена – под 13 долара в глобалния онлайн магазин GearBest.com.

Orange Pi One представлява еднопатков компютър с отворен концепция – може да работи с операционни системи Android 4.4, Ubuntu, Debian, Rasberry Pi Image, както и с Banana Pi Image, според описанието от производителя.

Платката е проектирана на базата на едночипова система (SoC) AllWinner H3 SoC с четириядрен процесор H3 (Cortex-A7) и графичен блок Mali400MP2. В описанието се споменават 512MB оперативна памет DDR3 SDRAM, която се споделя с GPU-то, макар че на снимката е посочена памет 256MB.

Orange Pi Onе има най-необходимите портове за изграждане на работещи решения

Orange Pi Onе има най-необходимите портове за изграждане на работещи решения

На платката са разположени достатъчно портове за изграждане на желаните конфигурации. Налични са е слот за карти памет с капацитет до 64GB, контролер и порт RJ45 за локални мрежи 10/100M Ethernet, видео вход CSI за свързване на камера и поддръжка на видео снемане с качество до 1080p при 30fps.

Orange Pi One има също изход HDMI за свързване към външен екран – телевизор или монитор. Периферия на ниско ниво може да се свързва към платката чрез 40-пинов интерфейс, съвместим с Raspberry Pi B+. Предвидени са също два порта USB и, разбира се, гнездо за захранване.

Платката е предназначена за всеки, който иска да използва технологиите за иновации, а не само в ролята на консуматор. Това е просто, елегантно и полезно устройство, което дава път на идеите и фантазията, на изключително достъпна цена.

Orange Pi One има миниатюрни размери 6,90×5,00×1,60 см и тежи само 27 грама. В периода до 25 август едноплатковият компютър се предлага за $12,8, като тази цена важи при въвеждане на купон GBOrange. Доставката на платката от GearBest.com е напълно безплатна.

Коментари по темата: „Orange Pi One – ултраевтин компютър за разработка”

добавете коментар...

  1. Габриел

    Преди да го поръчате, уверете се че сте прочели няколко други ревюта за него и възможностите му.

  2. Anonymous

    Да, обаче от $15,63 с купона го сваля на $13,99, не че е голяма разликата, но все пак.

Коментар