Хакнат профил се продава и за половин долар

Средната цена на хакнат акаунт за облачна услуга варира между 0,5 и 6 долара

Средната цена на откраднат акаунт за облачна услуга варира между 0,5 и 6 долара

Интересни данни за цената на откраднати акаунти в популярни облачни услуги публикува израелската компания LogDog. Средната цена на профил се движи от 0,5 до 6 долара.

В частност, цените за похитени акаунти в Netflix и Uber струват $1-2, като с тяхна помощ могат да се ползват безплатно стрийминг услуги или да се пътува за чужда сметка. Същата е цената и за акаунти в порносайта Brazzers, но там търсенето е много по-голямо, отбелязва LogDog.

Данни за влизане в чужд акаунт в онлайн ритейлъра Amazon струват между 0,7 и 6 долара, в зависимост от адресната регистрация на потребителя и остатъка от средства в подаръчните карти на неговата сметка. Профилите за Walmart вървят по $2,5, а за онлайн магазина на Dell – от 0,8 до 2 долара.

Изследването не разкрива колко струват откраднати акаунти за Facebook или LinkedIn, но има информация за Twitter, където средната цена е около $3. Данни за акаунти в Gmail или Yahoo се търгуват от 0,7 до 1,2 долара.

Номерата на социални застраховки, които са едни от най-важните персонални данни в САЩ, вървят на черния пазар по 1 долар, колкото струват и акаунтите за Brazzers, отбелязва TheNextWeb в коментар на проучването.

Коментари по темата: „Хакнат профил се продава и за половин долар”

добавете коментар...

  1. HITler

    лал…:) колко много сме защитени! значи поне според курса струваме около левче и 79.. почти колкото билетчето на градския транспорт:) хепи дей

Коментар