Отпада опцията за скриване на профила във Facebook

Facebook ще премахне напълно възможността потребителите да скрият профила си от търсачката

Facebook ще премахне напълно възможността потребителите да скрият профила си от търсачката

Facebook планира да изключи напълно възможността потребителите да скриват профила си от търсачката на социалната мрежа.

Промяната в настройката „Who can look up your Timeline by name?” ще бъде въведена в близките седмици, като по този начин всеки потребител ще може да бъде намерен от други потребители на Facebook.

Още през декември миналата година Facebook обяви, че ще изключи въпросната настройка, тъй като, според компанията, тя била ненужна – нищожен процент от регистрираните потребители я ползвали.

Освен това, дори потребителят да изключи своя профил от търсачката, други потребители могат да попаднат на неговата страница, използвайки алтернативни методи, например като кликнат на неговия аватар в News Feed. От декември 2012 година опцията е достъпна само за потребители, които вече са се възползвали от нея. С планираната промяна и те ще бъдат лишени от тази възможност, съобщи TechCrunch.com.

Като една от причините да изключи опцията Facebook посочва конфликтите, които тя предизвиква в системата за търсене. Много потребители се оплакват, че не могат да намерят хора, с които се познават лично и които навярно присъстват във Facebook. Според представители на Facebook, без тази опция потребителите ще могат да работят по-лесно със социалната мрежа.

Коментар