Кражба на Facebook акаунт с до 500 приятели струва $7,5

Една от най-евтините услуги на киберпрестъпниците е кражбата на логин и парола за акаунт в социална мрежа

Една от най-евтините услуги на киберпрестъпниците е кражбата на логин и парола за акаунт в социална мрежа

Интересни данни за цената на услуги за кражба на акаунти, банкови карти и DDoS атаки публикува EMC, която е провела проучването съвместно със специалисти на придобитата компания RSA Security.

Една от най-евтините услуги е кражбата на логин и парола за акаунт в социална мрежа.  Ако жертвата има по-малко от 500 приятели, нейният акаунт се оценява на 7,5 долара. Няма данни за цената на акаунти с повече приятели.

Провеждането на DDoS атаки струва около 300 долара на час, сочат още данните на EMC. Това са разпределени атаки срещу сайтове, целящи да прекъснат работата ми в резултат на претоварване и така да ги направят недостъпни за потребителите.

Кражбата на данни за дебитна карта и прикрепената към нея банкова сметка също е една от скъпите услуги, които предлагат киберпрестъпниците, сочи проучването. От 150 до 300 долара струва подобна кражба, докато цената на фалшива пластмасова карта за теглене на пари варира от 10 долара за магнитния вариант и до 20 долара за карта с чип.

Електронен портфейл с прикрепена към него кредитна карта пък се търгува за $15 плюс 10% от баланса на картата. Незаконното теглене от такива сметки се таксува с 25-30% от сумата на превода.

Идентификационни документи се продават на черния пазар за около $10 на френски език, $13-15 за испански, $10 за италиански и $15 – за англйски. Не се уточнява за какви точно документи става въпрос.

Коментари по темата: „Кражба на Facebook акаунт с до 500 приятели струва $7,5”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    zamenima no zamenima no zabravima

Коментар