Кражба на Facebook акаунт с до 500 приятели струва $7,5

Интересни данни за цената на услуги за кражба на акаунти, банкови карти и DDoS атаки публикува EMC, която е провела проучването съвместно със специалисти на придобитата компания RSA Security.

Една от най-евтините услуги е кражбата на логин и парола за акаунт в социална мрежа.  Ако жертвата има по-малко от 500 приятели, нейният акаунт се оценява на 7,5 долара. Няма данни за цената на акаунти с повече приятели.

Провеждането на DDoS атаки струва около 300 долара на час, сочат още данните на EMC. Това са разпределени атаки срещу сайтове, целящи да прекъснат работата ми в резултат на претоварване и така да ги направят недостъпни за потребителите.

Кражбата на данни за дебитна карта и прикрепената към нея банкова сметка също е една от скъпите услуги, които предлагат кибер-престъпниците, сочи проучването. От 150 до 300 долара струва подобна кражба, докато цената на фалшива пластмасова карта за теглене на пари варира от 10 долара за магнитния вариант и до 20 долара за карта с чип.

Електронен портфейл с прикрепена към него кредитна карта пък се търгува за $15 плюс 10% от баланса на картата. Незаконното теглене от такива сметки се таксува с 25-30% от сумата на превода.

Идентификационни документи се продават на черния пазар за около $10 на френски език, $13-15 за испански, $10 за италиански и $15 – за английски. Не се уточнява за какви точно документи става въпрос.

Коментари по темата: „Кражба на Facebook акаунт с до 500 приятели струва $7,5”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    zamenima no zamenima no zabravima

Коментар