Hardkernel Odroid-C2 – едноплатков компютър за 40 долара

Едноплатковият модел Hardkernel Odroid-C2 се очаква на пазара в началото на март за 40 долара

Едноплатковият компютър Hardkernel Odroid-C2 се очаква на пазара в началото на март за 40 долара

Разработчиците получиха достъп до още един миниатюрен компютър на достъпна цена. Едноплатковият модел Hardkernel Odroid-C2 се очаква на пазара в началото на март за 40 долара.

Odroid-C2 стъпва на хардуерна платформа Amlogic S905 с четири изчислителни ядра ARM Cortex-A53 (ARMv8) на тактова честота до 2,0GHz и графичен ускорител ARM Mali-450 MP3 с поддръжка на OpenGL ES 2.0/1.1. Чипът работи в тандем с 2GB оперативна памет DDR3 SDRAM.

Едноплатковият компютър може да се комплектува с флаш модул eMMC с капацитет до 64GB, като е наличен и слот за microSD карти. Предвидени са също мрежов контролер Gigabit Ethernet (Realtek RTL8211F) и интерфейси GPIO, I2C и UART.

Hardkernel Odroid-C2 е оборудван с четири порта USB 2.0 за свързване на периферни устройства, интерфейс HDMI 2.0 за свързване към дисплей, порт Micro-USB и инфрачервен приемник.

Компютърът има размери 85х56 мм и тежи 40 грама. Може да се ползва с операционни системи Android и Linux. Продажбите на Odroid-C2 ще започнат в началото на март.

Коментари по темата: „Hardkernel Odroid-C2 – едноплатков компютър за 40 долара”

добавете коментар...

  1. Saevar

    до линух, ще си му инсталираш 1 линукс за арм архитектура ще му сложиш медиа център и ще си гледкаш Тв и торенти директно на телевизора… може да го ползваш като впн сървър .. като днс сървър….. зависи от нуждите и въображението ти… и това е най-вероятно 3 вата което зна4и че почти не тегли ток …. аз имам такова подобно само че е распбери пай….

  2. линух

    и какво ще го правя това нещо.

  3. БГ

    Внимавайте да не го поръчате от официалния сайт, не че нещо, но ще ви излезе мега оскъпено. Ще го пратят с UPS за което ще ви таксуват, заради UPS ще ви нашият и мито и ДДС, а разправията на митницата е минимум 1 ден. Освен това UPS ще ви таксува и за доставката на документа за митниците … Цената става двойна.

Коментар