Raspberry Pi 4 се сдоби с 8GB оперативна памет

Обемът на паметта на Raspberry Pi нараства, а заедно с това и цената на микрокомпютъра
(снимка: Raspberry Pi)

Микрокомпютърът Raspberry Pi 4, появил се на пазара преди около година, се оказа много по-производителен от своите предшественици, макар че това костваше повишено нагряване. Сега разработчикът подготвя нов модел с още по-завишени параметри.

Raspberry Pi 4 не е от най-евтините представители на своя клас. Базовата версия на едноплатковия компютър струваше доскоро $35 за конфигурация само с 1GB оперативна памет, докато версията с 4GB се предлагаше за $55.

Потребителите, за които наличният досега обем оперативна памет не е достатъчен, ще могат да се възползват от подобрен вариант на Raspberry Pi 4, който включва цели 8GB оперативна памет – колкото имат много от актуалните лаптопи и десктоп компютри. Новият модел е оценен на $75.

По-рано пускането на подобна конфигурация беше невъзможно, тъй като на пазара липсваха подходящи за Raspberry Pi 4 чипове памет LPDDR4 с капацитет 8GB.

Такива в момента са достъпни и разработчикът на микрокомпютъра вече е готов с подобрена версия, която е претърпяла незначителни промени в захранването.

Междувременно, вариантът на Raspberry Pi 4 с 1GB вече не се продава. В момента компанията предлага на същата цена от $35 конфигурация на едноплатковия компютър с 2GB оперативна памет.

Коментари по темата: „Raspberry Pi 4 се сдоби с 8GB оперативна памет”

добавете коментар...

  1. Фофу

    ха не ми прехвърляй твоите отговорности. В 99.9% от случаите аз се обаждам СЛЕД някой друг информиращ многознайко. Като напоследък си ти. Така, че ….

    Потребител на RPi – фуфо за какво става въпрос идея няма, ти единствен на света имаш.

  2. Потребител на RPi

    Дали има идея фуфо за какво става въпрос

  3. ха

    Аз пък чакам за операционна система в която другарят Фофу е на разположение за въпроси.

  4. Фофу

    Оле божке, какви Raspberry, какви 8 Гб рам , какви 5 лв.

    Тук какви руски Елбруси ще излязат след 10-20 години с по 1 тера рам и по 5 вградени руски операционни системи. 2 домашни варианти, 2 за бизнеса и една на която другаря Путин ще е на разположение на народа за въпроси и проздби. И ще се дава безплатно заедно с един литър водка, 200 грама сельодка, безплатна ватенка и ушанка

Коментар