Chrome за Android ускорява видеото

Потребителите на Chrome за Android вече зареждат по-бързо видео и имат повече време за автономна работа

Потребителите на Chrome за Android вече зареждат по-бързо видео и имат повече време за автономна работа

Google пусна нова версия на браузъра Chrome за мобилни Android устройства, която ускорява зареждането на видео съдържание в приложението.

Освен това Chrome 52 подобрява енергийната ефективност. Така потребителите получават не само по-бързо зареждане на видео, но и удължено време за работа на батерия на своите смартфони и таблети.

HTML5 клиповете са съвместими с режима на компресиране на мобилния браузър, в резултат на което възпроизвеждането на видео вече консумира с 50% по-малко трафик.

Chrome 52 за Android ще стане достъпен за всички потребители до края на седмицата. Разработчикът планира да направи същите подобрения и в настолната версия на браузъра.

От началото на годината Chrome е подобрил с 33% енергийната ефективност на централния и графичния процесор при възпроизвеждане на видео в Windows 10, твърди Google в отговор на критиките към своя браузър от страна на конкурентите.

Компанията уверява, че с излизане на версия 53, настолният Chrome ще се изравни с останалите браузъри по отношение на енергийната консумация при възпроизвеждане на видео от интернет. Chrome 53 се очаква през следващия месец.

Даунлоуд: Chrome for Android

Коментар