Toshiba обяви 512GB SSD с размери на SIM карта

Паметта и контролерът на новите SSD са поместени в корпус с размери 16×20 мм

Паметта и контролерът на новите SSD са поместени в корпус с размери 16×20 мм

Японският производител Toshiba подготвя за пазара нова серия компактни полупроводникови дискове. Миниатюрните SSD ще дебютират на изложението 2016 Flash Memory Summit в Санта Клара, Калифорния, от 8 до 11 август.

Устройствата от новата линия BG Series използват технология BiCS Flash с три бита на клетка и високоскоростен интерфейс PCI Express Gen3 x2. За разлика от своите предшественици, те имат по-компактни размери, намалена консумация и по-висока производителност.

Площта на BG Series SSD е с 95% по-малка от тази на традиционен 2,5-инчов SATA диск и с 82% по-малка спрямо SSD във формат M.2 Type 2280. Паметта и контролерът са поместени в корпус с размери 16×20 мм, или колкото една сим карта.

Новите устройства могат да бъдат изпълнени и във вид на сменяеми модули M.2 Type 2230. Серията включва модели с капацитет 128, 256 и 512GB, а доставките ще започнат през четвъртото тримесечие на годината.

Компактните SSD са предназначени за използване в свръхтънки мобилни компютри от следващо поколение, вкл. трансформъри и таблети. Цените все още не са обявени от японския производител.

Коментар