Asus подготвя рокада на върха, търси креативност

Джони Ши скоро ще се оттегли от шефското място в Asus, като вече е избрал своя наследник

Джони Ши скоро ще се оттегли от шефското място в Asus, като вече е избрал своя наследник

Предстои смяна в ръководството на тайванския производител на компютри Asustek. Настоящият шеф Джони Ши ще напусне поста си след година или две и вече обяви своя наследник, както подава на ИТ гигант от Далечния изток.

Тед Сю, един от основателите на компанията, ще заеме мястото на Джони Ши, който планира да се оттегли в пенсия, съобщи Тайпе Таймс. В момента Тед Сю заема поста директор стратегии, докато Джони Ши е председател на борда на директорите.

64-годишният Джони Ши постъпи в Asus през 1992 г., а две години по-късно оглави борда на директорите. Неговият бъдещ наследник Тед Сю е сред основателите на компанията, но впоследствие напуска в посока Pegatron – един от големите ОЕМ производители, за да се завърне през април тази година отново в Asus.

„Длъжен съм да намеря приемник и да предам Asustek в ръцете на този, който ще поведе компанията към нови висоти в следващото десетилетие”, коментира Джони Ши предстоящите промени.

По неговите думи, действащият изпълнителен директор Джери Шен е най-подходящ от гледна точка на реализацията на текущия план, но Тед Сю има силни способности за оценка на отрасловите тенденции и изготвянето на нови стратегии.

В следващите две гони Джони Ши лично ще обучава Тед Сю и ще го консултира в процеса на взимане на ключови и второстепенни решения. След като официално се оттегли от поста си, Джони Ши няма да се меси в управлението на компанията, категоричен е той.

Същевременно, бъдещият шеф на Asus заяви на пресконференция свои впечатления от компанията. Според него, служителите на Asus имат превъзходна ефективност, но не им достига креативност.

Тед Сю заяви, че ще вдъхнови служителите за по-творчески стил на работа, ще поощрява нестандартното мислене и обсъждането на идеи. Той смята също така, че Asus трябва да внедрява в своите продукти перспективни технологии, свързани с големи данни, изкуствен интелект и машинно обучение.

Коментари по темата: „Asus подготвя рокада на върха, търси креативност”

добавете коментар...

  1. Sitalk

    Никога повече няма да си взема дъно на Asus!

Коментар