Facebook ще разработва иновативен хардуер

Инженерната лаборатория на Facebook е оборудвана с най-съвречеменна техника за изпитания на новите продукти

Инженерната лаборатория на Facebook е оборудвана с най-съвречеменна техника за изпитания на новите продукти

Facebook очевидно не се задоволява с позицията си на най-популярна социална мрежа в света. Компанията на Марк Зукърбърг формира лаборатория за разработка на иновативни електронни устройства.

Новият проект е наречен Area 404 в чест на „Грешка 404”, която бразуърът издава, когато не може да намери търсената уеб страница. Лабораторията е разположена в централата на Facebook в Менло Парк, щата Калифорния, която заема около 2,2 хиляди квадратни метра.

Инженерният център е оборудван с най-съвременно оборудване, което ще позволи на специалистите да проверяват за неизправности създаваните устройства. Facebook ще разработва там продукти за виртуална реалност и изкуствен интелект, дронове, панорамни камери, спътници, сървърно и телекомуникационно оборудване.

В най-скоро време Facebook ще наеме 10 специалисти в лабораторията. Планът предвижда в близко бъдеще броят им да нарасне до 80, но обемът на инвестициите в проекта не беше огласен.

Коментари по темата: „Facebook ще разработва иновативен хардуер”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Болните амбиции на един маниак Зукерски. Големите компании и надути балони не са способни на нищо ново и иновативно. Реалността и фактите са следните такива разрастнали се фирми октоподи задушават както хората така и бизнеса на своите конкуренти.

    Не случайно единствените два начина за оцеляване на подобни компании са
    1 глупостта на масите от хора.
    2 поглъщане и покупка на фирми дребни рибки с иновативни проекти и кражба на чужд труд.

Коментар