Твърдите дискове HGST с най-малко откази

Твърдите дискове могат да показват доста различни резултати по отношение на надеждност в зависимост не само от производителя, но и от обема

Твърдите дискове могат да показват доста различни резултати по отношение на надеждността в зависимост не само от производителя, но и от капацитета

Доставчикът на облачни услуги Backblaze обнови своя рейтинг за надеждност на твърдите дискове, съставян на базата на собствения опит на компанията.

Данните сочат, че твърдите дискове (HDD) на HGST имат най-малко откази по време на експлоатация и съответно са най-надеждни – коефициентът при тях варира от 0% до 3,22%. HGST беше придобита от Western Digital през 2012 г. и оперира като нейно подразделение.

Устройствата на Western Digital, Seagate и Toshiba показват смесени резултати. Така например, коефициентът на откази при някои модели WD е 0,88%, а при други достига 5,88%, според данните на Backblaze.

При Seagate ситуацията е аналогична – отказите варират между 1,07% до 19,81% за различните модели. Подобно е положението и на Toshiba – там диапазонът е от 0% до 8,91%.

HDD устройствата са най-надеждни, според статистика на клауд доставчика Backblaze

HDD устройствата са най-надеждни, според статистика на клауд доставчика Backblaze

Backblaze използва в собствени хранилища на данни седем модела дискове на HGST с капацитет от 2 до 8 TB. В периода от 10 април до 30 юни  2016 г. тези устройства са демонстрирали най-малко откази при експлоатация.

Облачният доставчик публикува регулярно отчети за надеждността на твърдите дискове, използвани в центровете за данни на компанията. В момента Backblaze разполага с 68 813 устройства от различни производители, така че данните са доста показателни за надеждността на брандовете.

Коментари по темата: „Твърдите дискове HGST с най-малко откази”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Точно Seagate barracuda от 30 диска (1 и 2 ТВ) 20 дадоха фира в рамките на 6 месеца. Това се случи преди 6-8 години, заради проблем с фърмуера и от тогава не искам да чуя за Seagate

  2. Петко

    Нали сме наясно, че данните от моделите с по-малко от 100000 drive days (е, хайде, нека в случая са 90000 :o) са статистически не особено издържани…

  3. ха

    иЗползва

  4. Хардуерен разбирач

    Seagate Barracuda форева !

Коментар