AMD пусна мощна и достъпна карта за геймъри

AMD позиционира RX 470 като най-доброто 1080p графично решение на пазара

AMD позиционира RX 470 като най-доброто 1080p графично решение на пазара

AMD пусна на пазара втората си графична карта, базирана на Polaris GPU. Моделът Radeon RX 470 предлага най-високата HD производителност за геймъри на цена под 200 долара.

Докато предходният модел Radeon RX 480 покриваше сегмента под $250 със своя високо-ефективен дизайн, Radeon RX 470 е насочена към бюджетния сегмент и гейминга от начално ниво. Картата има изчислителна мощност 4,9 терафлопа.

Radeon RX 470 стъпва на архитектура GCN 4.0 с кодово име Polaris. Четири изчислителни блока в чипа Polaris 10 са изключени, което рефлектира в по-малък брой поточни процесори, но за сметка на това AMD постига значително по-ниска цена – 179 долара.

Картата включва 2048 процесора и работи на тактова честота 926 MHz, която може да се повиши до 1206 MHz. Има 4 GB памет GDDR5 на тактова честота 7 GHz, постигайки пропускателна способност 224 GB/s. Не е предвиден вариант с 8 GB, заради цената и пазарния сегмент, към който е насочена картата.

AMD позиционира RX 470 като най-доброто 1080p графично решение на пазара. Това се потвърждава и от тестовете с известни игри, в които картата осигурява гладка производителност при 60 кадъра в секунда (fps) при максимални настройки.

Картата е икономична – има показател TDP 120W и изисква единичен 6-пинов конектор за захранване. Партньорите на AMD вече подготвят голям брой карти на базата на референтния модел.

Коментари по темата: „AMD пусна мощна и достъпна карта за геймъри”

добавете коментар...

  1. Anonymous e idiot

    “”‘Хардуерен разбирач”””
    ти си много объркиан бе

  2. Anonymous

    Зависи какво и с какво сравняваш. Има неща, които са по – мощни и по – достъпни от други. При това едновременно. Тоест, в едно изречение. За пример – сглобен домашен комп за 10 000 долара е по – мощен и по – достъпен от епълска работна станция за 20 000 долара. Дори и след като си платиш софтуера, ако е платен, разбира се.

  3. Хардуерен разбирач

    “Мощна” и “достъпна” са две думи, несъвместими в едно изречение…!

Коментар