До $200 хиляди награда за открит бъг в iOS

Щедри парични награди очакват специалистите, които открият бъг в софтуера на Apple

Щедри парични награди очакват специалистите, които открият бъг в софтуера на Apple

Apple последва примера на конкурентите и обяви щедри премии за спецове, които открият уязвимости в нейните услуги и софтуер.

До 200 хиляди долара обещава ИТ гигантът от Купетино за бъгове в мобилната операционна система iOS и облачната платформа iCloud, стана ясно от обявление на компанията по време на конференцията за компютърна сигурност Black Hat в Лас Вегас.

Както подава на Apple обаче, достъпът до програмата за възнаграждения е ограничен само до специалисти по сигурност, подбрани от самата компания – това са около 20 души, към които Купертино има респект.

Все пак, ако страничен експерт открие бъг в софтуера на Apple, той ще бъде включен в престижния списък. Самият списък не е достъпен за публиката, уточнява Ройтерс. Apple ще плаща за открити бъгове в платформите iOS и iCloud, но не и за уязвимости в десктоп системата macOS.

Стойността на наградата ще зависи от конкретната област, към която се отнася съответната уязвимост – дефинирани са общо пет области. Apple би дала 200 хиляди долара за открит бъг в компонентите на системата за защита на началното зареждане.

Коментари по темата: „До $200 хиляди награда за открит бъг в iOS”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не ми дреме на патката …

Коментар