LinkedIn отчете рекордно висока загуба

LinkedIn увеличава приходите си, но регистрира най-голямата си загуба откакто е публична компания

LinkedIn увеличава приходите си, но регистрира най-голямата си загуба откакто е публична компания

Социалната мрежа за професионалисти LinkedIn, придобита наскоро от Microsoft за над 26 млрд. долара, отчете рекордно висока загуба за второто тримесечие.

Приходите на компанията за периода април-юни са нараснали с 31% до 932,7 млн. долара, благодарение на платените обяви от работодатели и търсещи работа.

Но LinkedIn остава губеща. През тримесечието компанията регистрира най-голямата си загуба, откакто през 2011 г. излезе на борсата  – 119,3 млн. долара, или 89 цента на акция.

Лошият резултат се обяснява на първо място с разходите за данъци в размер на 101 млн. долара за някои активи, които ще отпаднат при вливането в Microsoft.

За една година броят на потребителите на LinkedIn е нараснал с 18% до 450 млн. броя. Уникалните месечни посетители на услугата са се увеличили с 9% до 106 млн., а броят на преглежданите страници е нараснал с почти една трета.

Към края на юни щатният персонал на LinkedIn наброява 9906 души, или с 13% повече отколкото преди една година. Компанията ще продължи да наема служители и през настоящата година.

По план, сделката по поглъщане на LinkedIn от Microsoft, която е най-голямата в историята на ИТ гиганта от Редмънд, трябва да приключи до края на 2016 г.

Коментари по темата: „LinkedIn отчете рекордно висока загуба”

добавете коментар...

  1. Saevar

    и от тези 106 мин. поне 30% са някви дето ги няма примерно има профили на нинджа и всякакви простотии и аз като се напия ме хваща простотията и пиша глупости в нета .. 🙂

  2. tesla

    26 млрд за 106 мил месечни потребители.

  3. Anonymous

    Само нещастие и пълна скръб се сее до каквото и да се докосне империята на злото Microsoft.

Коментар