Ericsson разширява GSM мрежата на исландски оператор

Ericsson сключи договор за стратегическо партньорство с водещия исландски оператор Síminn за разширяване на WCDMA/HSPA мрежата на оператора в честотния диапазон 900 Mhz. Това ще даде възможност на Síminn да предлага подобрени мобилни услуги за доставяне на информация до отдалечени райони на Исландия. 
В рамките на 2-годишното споразумение Ericsson ще бъде ексклузивен доставчик на WCDMA/HSPA радио оборудване и на оборудване за обществената GSM/WCDMA опорна мрежа. Ericsson ще разшири GSM мрежата на Síminn, ще обнови софтуера ú и ще предостави набор от професионални услуги като внедряване на решения и системна интеграция.
Благодарение на това партньорство Síminn ще стане един от първите оператори в света, които пускат WCDMA мрежа в честотния диапазон 900 Mhz, и ще може по-добре да обслужва абонатите си в отдалечени райони. WCDMA/HSPA решението на Ericsson в 900 Mhz обхват осигурява разширено покритие, благодарение на подобряване силата на сигнала на радиовълните в по-ниските честоти. Така компанията улеснява предоставянето на мобилни широколентови услуги в селските райони и подобрява покритието в закрити помещения в градовете.
Севар Фрейр Трейнсон, президент на Síminn, сподели: „Конкуренцията на пазара в Исландия е много силна и ние имаме нужда от силен и надежден партньор, за да работим успешно. Споразумението с Ericsson дава възможност на Síminn да посрещне нарастващите нужди на потребителите от нови атрактивни мобилни услуги.”

Ларс Тофт, президент на подразделението на Ericsson в Дания, отбеляза: „Това споразумение засилва партньорските ни отношения със Síminn. Ние с нетърпение очакваме да им помогнем в предоставянето на най-модерните мобилни услуги на територията на Исландия. Достъпът до иновативни мобилни широколентови услуги навсякъде и по всяко време отваря нови привлекателни възможности пред исландските потребители.”

Коментар