Chrome ще блокира всяко Flash съдържание

Flash съдържанието в уеб сайтовете забавя работата на браузъра

Flash съдържанието в уеб сайтовете забавя работата на браузъра и скоро ще бъде тотално блокирано от Chrome

Бразурът Chrome 53, планиран да излезе през септември тази година, ще блокира абсолютно всяко Flash съдържание, вкл. елементи с размери под 5×5 пиксела и дори такива без определен размер.

Преди една година браузърът на Google започна да блокира автоматично Flash съдържанието с ширина под 400 пиксела и височина под 300 пиксела. Сега ограниченията се разширяват до всички Flash обекти.

Освен това от декември тази година на всички сайтове, които предлагат избор между Flash и HTML5, най-популярният браузър ще използва по подразбиране HTML5. Изключение Chrome ще прави само за сайтове, при които липсва алтернатива на технологията Flash.

Днес над 90% от Flash съдържанието в уеб сайтовете се зарежда незабележимо за потребителя с цел поддръжка на аналитични функционалности. Подобно съдържание обаче забавя работата на браузъра, поясняват от Google.

Същевременно, HTML5 работи по-бързо и пести заряда на батерията на мобилните утройства. „Можете да видите как благодарение на новия стандарт много сайтове се отварят и реагират по-бързо на вашите кликове”, допълват от Google.

Коментари по темата: „Chrome ще блокира всяко Flash съдържание”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И аз също искам искам да си отиде Adobe Flash-a.
    НЕКА СЪЩО ДА СИ ОТИДЕ в гроба и Adobe Acrobat PDF Reader и самият PDF – това е също фирмен боклук, който носи вируси, затворен формат, данните вътре не са структурирани и достъпни за четене и трансформиране към други формати.

  2. физик

    Време беше да разкарат това недоносче нар. Флаш. През неговите пробойни що вируси са се рапространили. Да не говорим, че е затоврен формат на Адобе и това ограничава потребителите до Операционни системи, които Адобе реши да поддържа – по едно време се отказаха да поддържат Линукс, ама който се гъбарка с Линукс отива в кошчето за боклук… R.I.P Флаш…

Коментар